032 32 02 83

[email protected]

Фасети

Възстановяването на разрушени предни  зъби  е възможно чрез  фасети. Те се поставят върху зъба след минимално изпиляване на предната зъбна повърхност.  В Дентетика изработваме фасети по техниката на послойна керамика, прес-керамика и керамика върху цирконий- съобразно всеки конкретен случай. Фасетите могат да бъдат и композитни. В Дентетика прилагаме иновативната  системата за композитни фасети и лесна реставрация на предни зъби Componeer.
Фасетите  представляват много тънки “люспи”, покриващи предната зъбна повърхност. Те се залепят върху  зъба с тънък слой специален композитен цимент. Фасетите могат да променят  формата на зъба, цвета му, и едновременно с това са неразличими от естествените зъби.
Извършва се преглед при който се установява дали зъбите са подходящи за фасети- силно разрушени зъби и зъби с големи пломби се възстановяват с керамични корони. Взема се отпечатък, от който в лабораторията се отлива модел и се прави восъчен проект на Вашата нова усмивка. По него се изработват временни фасети.
След обсъждане на восъчния проект  се преминава към подготовка на зъбите за фасети- зъбите се изпиляват минимално 0.5-0.8 мм.  Взема се отпечатък за постоянните фасети. Циментират се временните фасети.
Готовите фасети се изпробват за точност към зъба и цветова адаптация и ако няма нужда от корекция се циментират постоянно към зъбите.
Композитните фасети имат определени показания, които определяме при обстоен преглед. Фасетите, изработени по системата Componeer  се изработват в един сеанс и имат по-ниска цена в сравнение с лабораторно изработените композитни или керамични фасети.